Preview: Alfa Romeo Giulia 2014

Alfa Romeo Giulia Preview 2014 Car
In een interview heeft Fiat CEO Sergio Marchionne de eerste details rond de nieuwe Giulia vrijgegeven.

Voor Alfisti blijft het aftellen tot 2014, want dan komt de opvolger van de 159 op de markt. Dankzij een interview met Sergio Marchionne kon Car Magazine al een duidelijk beeld vormen van wat de Giulia zal brengen. De nieuwe Giulia moet in 2014 een keerpunt worden voor Alfa Romeo, niet alleen qua techniek en design, maar ook in de queeste naar de Amerikaanse markt. De Alfa Romeo Giulia moet vooreerst een echte 3-Reeks killer worden, en dat kan enkel als je op vlak van aandrijving, transmissie en motoren op het hoogste niveau werkt. Het motorgamma zal bestaan uit 1.4, 1.8 motoren en een nieuwe 3.2 V6, daarnaast zal Alfa’s TCT automaat ook zijn opwachting maken.

Om de concurrentie met Duitsland aan te gaan krijgt de Giulia achterwielaandrijving, de D-segmenter zal daarnaast ongeveer 4,8 meter lang zijn. Voor de vormgeving werd aangeklopt bij het team van Lorenzo Ramaciotti, zij waren ondermeer verantwoordelijk voor het design van de 4C. De eerste impressiefoto’s die we dankzij Car kunnen zien zouden al een duidelijk beeld moeten geven van wat de Giulia op designvlak zal bieden. Bepaalde designelementen zullen daarbij duidelijk gelinkt zijn aan de 8C Competizione en Giulietta, terwijl voor de koplampunits voor een nieuw scherp design werd gekozen. We zijn alvast benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Alfa Romeo Giulia Preview 2014 Car

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...