Opvolger BMW 1-Reeks M Coupe komt in 2014

BMW 1-Reeks M Coupe
Volgens geruchten zal BMW een nieuwe 1-Reeks M Coupé voorstellen in 2014.

De heetste nieuwe 1-Reeks van het moment is de M135i, beschikbaar in drie- of vijfdeurs en onder de motorkap goed voor 320 pk. Daar zou in 2014 echter verandering in kunnen komen, wanneer op de North American International Auto Show een overtreffende trap wordt voorgesteld in coupé-vorm. De nomenclatuur zal wel wijzigen, zoals eerder aangekondigd. De opvolger van de 1-Reeks M Coupé krijgt hoogstwaarschijnlijk de naam M235i mee.

M235i gezien de wagen gebaseerd zal zijn op de BMW 2-Reeks, de coupé-variant van de 1-Reeks die op het autosalon van Frankfurt in 2013 reeds zal voorgeteld worden. Onder de motorkap verwachten we dezelfde motor als in de M135i, een 3.0-liter zes-in-lijn met 320 pk en 450 Nm koppel. Zou BMW het model willen positioneren als daadwerkelijk een overtreffende trap, dan kunnen daar nog enkele paarden bijkomen. Schakelen zal gebeuren via een manuele zesbak of optioneel een transmissie met dubbele koppeling. De achterwielaandrijving blijft, maar ook een vierwielaandrijving zoals onlangs aangekondigd op de M135i is mogelijk. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...