Preview: Nieuwe BMW 1-Reeks Coupe wordt 2-Reeks?

BMW 235i preview
Volgend jaar zal BMW de nieuwe generatie 1-Reeks Coupé onthullen, alleen zal die voortaan als 2-Reeks op de markt worden gezet.

De BMW 2-Reeks zal zowel als Coupé en Cabrio op de markt worden gebracht en zal op technisch vlak veel zaken delen met de 1-Reeks. Zo zal de 2-Reeks zijn platform delen met de 1-Reeks en zullen beide modellen ook visueel verwant zijn. Toch krijgt de 2-Reeks vermoedelijk een extra sportieve uitstraling en zal het niveau van luxe nog iets hoger worden getild. Vermoedelijk zal je als klant net als bij de 1-Reeks kunnen kiezen tussen twee versies: Urban en Sport, respectievelijk met de focus op extra luxe en sportiviteit.

Het motorgamma van de 2-Reeks zal gelijk lopen met dat van de 1-Reeks. De topversie in het gamma wordt de 235i, die gebruik zal maken van een zes-in-lijn turbomotor met 300 pk. Verder mogen we langs benzinezijde nog een 216i met 150 pk, een 218i met 177 pk en een 225i met 218 pk verwachten. Langs dieselzijde is er keuze voor een 118d met 143 pk, een 220d met 184 pk of een 225d met 218 pk. Alle motoren worden gekoppeld aan een manuele zesbak of een achttraps ZF automaat, de DCT automaat zal worden voorbehouden voor de 235i. (Via: BWMBlog)

BMW 235i preview

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...