Productieversie Alfa Romeo 4C komt volgende zomer

Alfa Romeo 4C Concept
De productieversie van de Alfa Romeo 4C zal volgende zomer worden onthuld, eerder werd aangenomen dat we tot januari 2014 op het model zouden moeten wachten.

Goed nieuws voor Alfisti, volgens nieuwe berichten zou de Alfa Romeo 4C iets sneller op de markt verschijnen dan initieel aangenomen. Eerst was namelijk het autosalon van Detroit in 2014 het mikpunt, maar de lancering van de productieversie zou zijn vervroegd naar de zomer van 2013. De Alfa Romeo 4C is samen met de Giulia erg belangrijk voor de Noord-Amerikaanse (her)intrede van het merk, waarbij de 4C zal worden gebruikt als aandachttrekker.

De 850 kilogram lichte Alfa Romeo 4C krijgt een nieuwe 1750cc grote turbobenzine onder de motorkap, die zou goed zijn voor 296 pk en tegelijk een laag verbruik optekenen. Het blok zou later ook zijn weg vinden in de nieuwe Spider die Alfa Romeo plant in samenwerking met Mazda en in 2015 zou worden gelanceerd. De Alfa Romeo 4C zou dankzij zijn gunstige pk-gewichtsratio in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten, zijn verwachte kostprijs blijft tegelijk beperkt tot 50.000 euro. (Via: AutoCar)

Alfa Romeo 4C Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...