Bruno Spengler schenkt BMW DTM-zege

Bruno Spengler Lausitzring
Bruno Spengler schenkt BMW haar eerste zege sinds de terugkeer naar het DTM-kampioenschap.

Opnieuw geen Formule 1 dit weekend, maar wel voor de tweede week op rij een race in het DTM-kampioenschap. Geen zalige temperaturen zoals vorige week in Hockenheim echter, op de Lausitzring was het vandaag slechts een triestige negen graadjes. Maar BMW had daar helemaal geen last van, integendeel. Gisteren kwalificeerde Bruno Spengler zich immers als eerste. Tijdens de tweede race van het kampioenschap, na tegelijk zoveel jaren afwezigheid, toch al een pole-positie rijden, het is weinige come-backs gegeven.

En toch deden de jongens uit München het, terwijl vandaag de vreugde alleen maar bevestigd werd. Voor het eerst in twintig jaar tijd kwam BMW als eerste over de finish, met dank aan de Canadees Bruno Spengler, die van begin tot eind zijn positie succesvol verdedigde. Een come-back om van te dromen. Gary Paffett kon er in zijn Mercedes geen moment langs. Ook de derde positie was voor BMW met aan het stuur Augusto Farfus. Audi had het een stuk lastiger, de beste piloot uit hun kamp, Mattias Ekström, finishte als vijfde. BMW is terug, zoveel is zeker.(Foto’s: DTM.com)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...