Heeft BMW interesse in Saab?

Saab Aero X Concept 2006
Volgens een perbericht van de curatoren van Saab zouden momenteel 6 à 7 serieuze bieders in de strijd zijn om het merk, is BMW één van hen?

Dat BMW graag zijn line-up verder wil uitbreiden is al langer een publiek geheim, voor de expansie werd ondermeer gedacht aan een submerk dat een reeks voorwielaangedreven auto’s zou produceren. Zou Saab de ideale uitvalsbasis kunnen zijn voor de expansiedrang van BMW? Volgens geruchten zou het Beierse merk alvast interesse hebben, in totaal zouden een zevental bedrijven in de rij staan om het Zweedse merk over te nemen.

De geruchten winnen aan geloofwaardigheid als je weet dat BMW en Saab eind 2010 al een akkoord hebben ondertekend waarbij Saab motoren van BMW zou gebruiken voor zijn toekomstige modellen. Vermoedelijk heeft BMW ondertussen flink becijferd wat de overname van Saab voor hun kostenplaatje zou kunnen betekenen, als het merk schaalvoordelen kan bekomen zal het ongetwijfeld niet lang twijfelen. Naast BMW zouden ook enkele bedrijven uit China en India in de strijd zijn voor Saab, de curatoren lieten alvast verstaan dat niet het hoogste bod zal winnen, maar dat het bedrijf met het beste totaalpakket de meeste kans maakt. (Via: Autoblog)

Saab BMW Engine Deal

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...