Nieuwe Kia Cee’d komt naar Geneve

Kia Cee'd 2012
Kia gunt ons een eerste blik op de nieuwe Cee’d.

Kia heeft een eerste foto vrijgegeven van de volledig nieuwe Cee’d, waarmee de Koreanen in maart naar Genève komen. Specificaties werden nog niet meegegeven, wel weten we dat de wagen onderhuids heel wat elementen deelt met de Hyundai i30, de compacte wagen die Volkswagen en andere titanen pijn zal doen.

Het design van de Cee’d werd iets meer volwassen en tegelijk toch sportiever. Kia zegt de vormgeving van een coupé gecombineerd te hebben met de functionaliteit van een vijfdeurs hatchback. Deze omschrijving gaat misschien iets té ver, maar de agressieve neus met stevige karakterlijnen in de motorkap is alvast welkom.

Daaronder verwachten we logischerwijs kleine en zuinige motoren. Maar ook de nieuwe 1.6-liter turbomotor uit de net onthulde Veloster Turbo zou zijn weg kunnen vinden naar de Cee’d. Waarschijnlijk wordt de wagen reeds kort na zijn onthulling gelanceerd in Europa.

1.6-liter GDI turbo

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...