Officieel: Alpina B6 Biturbo Coupe

BMW B6 BiTurbo
Wie niet kan wachten op de komst van de BMW M6, kan nu al terecht bij Alpina voor de B6 Biturbo.

Alpina heeft zijn versie van een uiterst sportieve BMW 6-Reeks klaar, het merk stelt vandaag namelijk de B6 Biturbo Coupé en Cabrio voor. Onder de motorkap van de B6 Biturbo is er plaats voor een 4,4-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 540 pk en 700 Nm koppel. Het blok wordt gekoppeld aan een ZF-automaat met achter verzetten, 0 naar 100 km/u doet deze Alpina in 4,4 seconden, de topsnelheid bedraagt 320 km/u. Ook het onderstel werd aangepast naar de vereisten van alpina, de nieuwe B6 Biturbo krijgt Drive Performance Control en Dynamic Drive. Hiermee kunnen respectievelijk de ophanging en de stabilisatie worden aangepast. Via een schakelaar kan je kiezen tussen de Comfort+, Comfort, Sport en Sport+ modi. De B6 staat trouwens op 20″ velgen, goed voor uiterst veel grip. Achteraan plaatst Alpina Michelin Pilot Super Sport banden met maatje 285/30, vooraan vinden we maatje 255/35 terug.

Ook visueel heeft Alpina gesleuteld, de B6 Biturbo krijgt aan de buitenkant ondermeer allerlei aerodynamische aanpassingen. Zo herkennen we vooraan een koolstofvezel splitter die meer lucht boven en langs de wagen stuurt en voor meer stabiliteit moet zorgen bij hoge snelheden en ook het onderstuur moet reduceren. Achteraan zien we de voor Alpina kenmerkende dubbele uitlaatpijpen, die in titanium werden vervaardigd en samen met Akrapovic werden ontwikkeld. Verder zien we een diffuser en is er bij de Coupé plaats voor een kofferspoiler. Binnenin vinden we een blauw instrumentenpaneel in hoge resolutie, een sportstuur en handgestikt lavalina leder. De instaplijsten krijgen het Alpina logo mee en voor de afwerking koos Alpina voor exotische houtsoorten. Naar goede gewoonte zijn er echter geen limieten op de wensen van de klanten, zo goed als alles aan de B6 kan naar wens aangepast worden, van de koetswerkkleur tot de kleur van de lederen zetels. Standaard krijg je bij de B6 trouwens een rijke uitrusting meegeleverd, met ondermeer leder, comfortstoelen met verwarming, navigatiesysteem, Bluetooth en Xenon koplampen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Alpina B6 Biturbo Coupé"

  1. brambo 02-12-2011 om 12:37

    daar krijgt ne mens het nu is heerlijk warm van in tijden van crisis!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...