BMW patenteert elektrische turbo

Elektrische Turbo
Volgens de laatste geruchten heeft BMW een patent aangevraagd voor een ontwerp van een elektrische turbo.

Dat BMW een wagen op de markt wil brengen met een elektrische turbo, is een gerucht dat al enige tijd de ronde gaat. De volgende M3 zou immers volgens de geruchtenmolen over drie turbo’s beschikken, waarvan slechts twee conventionele en één innovatief exemplaar. Een tri-turbo M3 lijkt nu steeds meer plausibel.

De elektrische turbo moet helpen de onaangename turbo lag de kop in te drukken via een elektrische motor en een reeks koppelingen. Wanneer de bestuurder het gaspedaal instampt, drijft de elektrische motor de turbo aan om de prestaties te verhogen. Eens op toeren, werkt hij als alternator om de batterij te herladen. Een volledige technische beschrijving vinden jullie hier.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...