Lancia Thema 8.32 in de maak?

Lancia Thema 8.32
De nieuwe Lancia Thema zou een nog krachtigere motor in het vooronder krijgen. Wij blikken alvast even vooruit.

Deze week zakte de internationale pers af naar Turijn om met de Thema en de Voyager te rijden. Ook wij waren erbij, binnenkort mag je dus 2 nieuwe testen verwachten op Groenlicht. Toen de vraag gesteld werd of er een Thema 8.32 gelanceerd zal worden, reageerden de ingenieurs met een lach, een teken dat er een dergelijke versie in de maak is. En als we denken aan een krachtiger versie, denken we ineens aan de Thema 8.32 van weleer.

Die Thema maakte gebruik van een 8 cilinders tellende motor met 32 kleppen, vandaar de naamgeving. De motor was van Ferrari afkomstig. Nu zou het dus kunnen dat Lancia een V8 onder de motorkap van de Thema zal leggen. Van welke makelij die V8 zal zijn, is minder duidelijk. Chrysler (want laten we eerlijk zijn, de Thema is een Chrysler) beschikt zelf over een V8, dat zou dus een voor de hand liggende optie zijn.

Maar er gaan tegelijk stemmen op dat de V8 die in de hardcore-versie van de Thema zou gaan liggen van Maserati afkomstig zou zijn. Maar of de heren bij Maserati daar voor te vinden zijn, is een andere kwestie. We zijn alleszins benieuwd naar wat we mogen verwachten! Met dank aan Teophilus Chin voor de impressiefoto.

Lancia Thema 8.32

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lancia Thema 8.32 in de maak?"

  1. kristofl 26-10-2011 om 21:24

    Ziet er erg… euhrm… Italiaans uit…..  not

Reageer

Reactie aan het plaatsen...