Frankfurt ’11: Kia Rio driedeurs

Kia Rio driedeurs
De Kia Rio is vanaf binnenkort ook met drie deuren verkrijgbaar.

De vijfdeurs Kia Rio stond reeds in Genève, in Frankfurt toont Kia de driedeurs versie ervan. Hoewel de vijfdeurs al vrij dynamisch oogde, ziet de driedeurs er nog iets sportiever uit. We zeggen wel ‘iets’, want de verschillen zijn duidelijk verre van groot. Ook binnenin is het interieur typisch Kia: overzichtelijk en ergonomisch, origineel echter niet.

Onder de motorkap is alles identiek aan de vijfdeurs. De instap benzinemotor is de 1.2-liter met 85 pk, gevolgd door een 1.4-liter met een vermogen van 109 pk. Bij de diesels is er keuze uit een 1.1-liter CRDi met 75 pk en een 1.4-liter CRDi met 90 pk. De meest zuinige versie stoot met behulp van een start/stop-systeem slechts 85 gram CO2 per km uit.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Frankfurt ’11: Kia Rio driedeurs"

  1. kristofl 15-09-2011 om 21:35

    Ziet er kloek en stevig uit. Netjes

Reageer

Reactie aan het plaatsen...