Officieel: nieuwe Renault Koleos

nieuwe Renault koleos
Renault heeft de Koleos vernieuwd. Onderhuids blijven de wijzigingen beperkt tot milieuvriendelijke ingrepen, vooral het nieuwe exterieur valt op.

Nu goed, we zeiden dat Renault de Koleos vernieuwd heeft, maar de Koleos is een model dat uit de rekken van het Koreaanse merk Samsung komt. Aan de buitenkant zien we dat de voorpartij van de wagen nieuwe lijnen kreeg, waardoor de wagen volgens Renault meer karakter krijgt en robuuster overkomt. De fijnere koplampen moeten de wagen er dan weer dynamisch doen uitzien. In de nieuwe zijspiegels zijn er LED-pinkers verwerkt.

De wagen blijft een echte 4×4 en krijgt daarom ook uitgesproken wielkasten, een hoge bodemvrijheid en nieuwe sportieve velgen. De opvallende vorm van de achterkant blijft behouden, dankzij de aflopende kont ziet de Koleos er inderdaad ook wel redelijk dynamisch uit. De achterklep opent in 2 afzonderlijke delen. Het onderste deel is robuust, zodat het wat gewicht kan dragen. In de koffer past er 1.380 liter bagage.

Aan de binnenkant werd er bijzondere aandacht besteed aan de waarneembare kwaliteit en afwerking. Dankzij nieuwe bekledingen en sierelementen moet de Koleos een aangename plaats worden om te vertoeven. De wagen beschikt over verschillende veiligheidssystemen, waaronder ESP en 6 airbags. De wagen scoorde 5 sterren tijdens NCAP-crashtests. In het totaal is er 70 liter bergruimte in de passagiersruimte, voldoende plaats dus om kleinigheden weg te stoppen.

Onder de motorkap ligt een 150 pk sterke dieselmotor. Dankzij enkele ingrepen aan de motor, de versnellingsbak en de wagen zelf, komt de CO2-uitstoot neer op 148 gram voor de 4×2-versie van de Koleos. Op het eerste zicht zou je denken dat de Koleos niet echt goed verkoopt, maar in de eerste vier maanden van 2011 steeg de verkoop met 65%. Dat belooft voor het nieuwe model!

Lees hier onze rijtest met de Renault Koleos.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...