Alfa Romeo 4C komt in september 2012

Alfa Romeo 4C
Alfa Romeo beweerde de Alfa Romeo 4C effectief in productie te nemen. We kennen nu een eerste richtdatum: september 2012.

September 2012, dat betekent dat het autosalon van Parijs het mikpunt zou zijn voor de lancering van de Alfa Romeo 4C, Alfa’s sportieve tweezitter. Of de wagen effectief dan gelanceerd zal worden, is natuurlijk een andere vraag, Alfa Romeo bleek in het verleden niet altijd even trouw aan deadlines. De lancering in september zou betekenen dat de wagen tegen het begin van 2013 op de markt zou komen.

Alfa Romeo plant deze Alfa Romeo 4C redelijk snel, omdat het merk ambities heeft om de Atlantische Oceaan over te steken en ook op Amerikaanse bodem modellen te gaan verkopen. Succes op de Amerikaanse markt zal volgens Alfa niet lukken met het huidige gamma en eventueel de Alfa Romeo Giulia alleen. De Amerikanen zouden nood hebben aan een indrukwekkend sportmodel. Dat model moet een degelijk imago opbouwen en de 4C leent zich daar perfect toe.

Het conceptmodel zou nog enkele aanpassingen ondergaan, maar trouw blijven aan het grootste deel van haar looks. De meest opvallende aanpassing zou gebeuren aan de koplampen, die iets groter en breder zouden worden en meer op de koplampen van de Giulietta zouden gaan lijken. De voorkant wordt ondertussen ook veiliger gemaakt voor voetgangers.

De richtprijs van de wagen – €45.000 voor het basismodel – zou blijven bestaan. Onder de motorkap van het conceptmodel ligt een 1750 cc grote turbobenzinemotor die maar liefst 200 pk levert. Het conceptmodel weegt 850 kg, het productiemodel zal naar alle waarschijnlijkheid iets meer gewicht in de schaal leggen.

Alfa Romeo 4C Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...