Gerucht: BMW M5 krijgt vierwielaandrijving


Geruchten wijzen op vierwielaandrijving voor de M5 en andere M-modellen.

In een gesprek met Autocar liet Albert Biermann, hoofd R&D bij de M-afdeling, weten dat er “enkele vierwielaangedreven verrassingen voor M-wagens in de toekomst” gepland staan. BMW zou deze weg inslaan om een groter publiek aan te spreken, met name de delen van Noord-Amerika waar wel eens wat sneeuw durft te vallen. De Audi Quattro modellen doen het daar momenteel vrij goed. Hopelijk gaat het slechts om een optionele vierwielaandrijving, anders verliezen de toekomstige M-modellen toch heel wat charme en identiteit.

De nieuwe BMW M5 krijgt de 4,4-liter V8 die ook gebruikt wordt in de BMW X5 M en X6 M. De motor alsook de inlaat en het uitlaatsysteem kregen wel de nodige updates, voor een scherpere gasrespons en meer pit in de hoge toeren. In de nieuwe M5 zou de turbomotor een vermogen van 560 pk en een koppel van 690 Nm leveren. Dat is 120 Nm en 53 pk meer dan zijn atmosferische voorganger, die aangedreven werd door een V10. De wagen wordt ook 25% zuiniger. Exacte specificaties zijn nog niet beschikbaar, maar de nieuwe M5 zou van 0-100 km/u sprinten in slechts 4,5 seconden. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...