BMW heeft nieuwe Z4 GT3 klaar

BMW Z4 GT3
BMW lanceert een nieuwe versie van de BMW Z4 GT3, kleine aanpassingen moeten het model een te duchten concurrent maken in deze raceklasse.

De BMW Z4 GT3 werd vorig jaar in maart gelanceerd, het grootste succes behaalde het model in januari dit jaar, toen won het de 24-uren van Dubaï. Om dit jaar meer overwinningen op het palmares te kunnen schrijven heeft BMW de wagen wat aangepast. Het gaat om kleine zaken zoals de aerodynamica, want onder de motorkap huist nog steeds een 4.4-liter V8 met 480 pk. De sturing van de motor gebeurt via nieuwe elektronica. Het vermogen wordt verdeeld via een zestraps sequentiële versnellingsbak, waarbij schakelen gaat via twee schakelflippers aan het stuur.

De BMW Z4 GT3 beschikt over een stalen constructie, de voor- en achtervleugels, motorkap, het dak, en de bumpers werden samen met andere componenten opgetrokken in koolstofvezel versterkte materialen (CFRP). De GT3-versie van de BMW Z4 is beschikbaar voor teams vanaf 315.000 euro. Interesse? Mailen kan naar Z4GT3@bmw-motorsport.com.

Lees hier onze rijtest met de BMW Z4.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...