Geneve 2011: BMW Vision ConnectedDrive

BMW Vision ConnectedDrive Concept Geneva
BMW wil met de Vision ConnectedDrive de toekomst van rijhulpsystemen en mobiele diensten tonen.

De BMW Vision ConnectedDrive wordt als een mobiele component in een wereld dat als netwerk fungeert. Het design van deze tweezits Roadster belichaamt daarbij de band tussen bestuurder en voertuig en de dialoog tussen de bestuurder en de passagier. Een complexe lichtinstallatie visualiseert de drie functionele gebieden van de wagen.

De BMW Vision ConnectedDrive beschikt over sensoren in de koplampen en achterlichten die het verkeer en de omgeving continu in de gaten houden. Met verschillende antennes wordt alle informatie met de buitenwereld gedeeld. De bestuurder kan rekenen op een 3D Head-Up Display en de passagier kan zichzelf informeren via een eigen informatiescherm. Hij kan als co-piloot ook belangrijke informatie doorsturen naar het scherm van de bestuurder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...