Autosalon Brussel 2011: BMW 1-Reeks M Coupe

BMW 1-Reeks M
Behalve de 320d EfficientDynamics Touring heeft BMW nog iets speciaals meegebracht, de 1-Reeks M Coupé. M1 konden ze de wagen niet noemen, maar vergis je niet, dit is een echt M-product.

Omwille van de historische BMW M1 kon deze M-versie van de 1-Reeks niet M1 genoemd worden en krijgt hij de naamgeving 1-Reeks M Coupé. Deze ultieme versie van BMW’s kleinste telg kan zeker mooie cijfers voorleggen, zo spreken een zes-in-lijn motor met 2 turbo’s, 340 pk en 500 Nm zeker al voor zich. Met deze instapper in het extrasportieve gamma van de Duitsers wil BMW een jonger doelpubliek aanspreken dat nog niet klaar zijn voor een M3 of dergelijke. Basis voor deze M lag bij de 135i Coupé, die zeker ook al geen slak in het veld is, maar toch werd bijna alles aangepast om overweg te kunnen met de nieuwe krachtbron.

Dankzij het lage gewicht van de 1-Reeks komt de kg/pk verhouding tot 4,4, waarmee een sprint van 0 naar 100km/u reeds voorbij is in 4,9 seconden. Topsnelheid is naar Duitse gewoonte beperkt tot 250 km/u, maar laat dat geen demper zijn op het sportieve en speelse gedrag dat deze witte speelkameraad met zich meedraagt. Het verbruik blijft met 9,6 liter opgegeven ook wel binnen de perken, toch zal het werkelijk verbruik hoger uitvallen. Wat ook hoger uitvalt is de standaard prijs, zo betaal je ongeveer 50.000 euro voor de 1-Reeks M.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...