Bugatti luxe sedan op basis van de Audi A8?

Bugatti Galibier 16C
Volgens het Duitse magazine Der Spiegel zal Bugatti tegen 2014 een nieuwe luxe sedan bouwen op basis van de Audi A8.

Volgens hetzelfde bericht wil de VW Groep dat het merk stopt met het bouwen van de Veyron tegen 2014 om zich volledig te kunnen concentreren op de nieuwe limousine. Bugatti heeft de Volkswagen Groep momenteel namelijk nog geen cent opgebracht, ondanks het prijskaartje van 1 miljoen euro verliest Volkswagen nog steeds aan de verkoop van de Veyron. Het volume moet omhoog, en dit door een nieuwe luxe sedan te gaan bouwen.

Het nieuwe model zou zijn platform delen met de Audi A8, qua design wordt verwacht dat inspiratie gehaald zal worden van de 16C Galibier Concept uit 2009. De Bugatti 16C Galibier is een ultra-luxueuze, vierwielaangedreven sedan met een 8-liter grote zestiencilinder onder de motorkap. Deze zorgt voor een vermogen van 800 pk. Of de toekomstige luxe sedan van Bugatti ook over zoveel vermogen zal beschikken is nog niet zeker. (Via: Der Spiegel)

Bugatti Galibier 16C

Deel dit bericht:

2 reacties op "Bugatti luxe sedan op basis van de Audi A8?"

  1. chuwie 05-01-2011 om 22:03

    NIIIICE!! 😀

  2. bpc 07-01-2011 om 1:04

    sorry maar dat vind ik toch wel een serieuze afknapper 1000 000 en nog wat aan een auto geven om met de wetenschap te leven dat je in een overprijsde a8 rijd ? sorry maar nu is  bugattie nog meer in mijn achting gedaald

Reageer

Reactie aan het plaatsen...