Impressie: Alfa Romeo Giulietta Berlina

Alfa Romeo Giulietta Berlina
Theophilus Chin, de man die eerder de Alfa Romeo Giulietta Spint Speciale tekende, droomt luidop van meer carrosserievarianten van de Alfa Romeo Giulietta.

Hij tekende dan ook de Alfa Romeo Giulietta Berline, de sedan-versie van de Alfa Romeo Giulietta. Of dit model er ooit zal komen is helemaal niet duidelijk, sterker nog, de kans dat het er ooit komt is behoorlijk klein. Alfa Romeo zal namelijk de Giulia lanceren, de vervanger voor de Alfa Romeo 159. Dit moet de sedan van de Alfa-familie worden.

Op de foto’s lijkt het wel alsof de Giulietta een stuk groter is geworden en zijn achterkant lijkt behoorlijk gespierd. Al bij al ziet dit design er betrekkelijk fraai uit, wat meestal niet het geval is bij platgeslagen hatchbacks. Wie weet zien we een stukje van dit design terug in de komende Alfa Romeo Giulia, de vervanger van de Alfa Romeo 159.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV.
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo 159 1750 TI.

Alfa Romeo Giulietta Berlina

Alfa Romeo Giulietta Berlina

Deel dit bericht:

2 reacties op "Impressie: Alfa Romeo Giulietta Berlina"

 1. Peter_S 21-09-2010 om 14:32

  De Giulietta is als hatchback ontworpen en mag wat mij betreft zo blijven. Als ik naar de Focus/Golf/Corolla enz. met kofferbak kijk, dan lijkt het altijd dat er iets scheelt met de verhoudingen. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de Alfa Giulia, die van in het begin met 3 volumes ontworpen zal zijn. Een evolutie die de Giulietta volgens mij wel zou staan, is misschien een driedeurs GTA… 🙂

 2. Jordy 11-04-2011 om 19:06

  Ik vind deze variatie helemaal geweldig (Y)
  ik denk als je er een cabrio van maakt dat hij ook zeker niet mis zal zijn.
  maar die kans zal wel klein zijn!!
   

Reageer

Reactie aan het plaatsen...