Alfa Romeo is niet te koop

Alfa Romeo Logo
Dat Volkswagen interesse heeft in Alfa Romeo is al langer bekend, maar het antwoord van de Fiat Groep is wel erg duidelijk.

Bij Volkswagen laten ze geen kans onbenut om in de Duitse pers hun interesse en liefde voor Alfa Romeo te verklaren, in Automobilwoche viel deze week het volgende te lezen bij monde van een directielid van Volkswagen: “Alfa is een wereldwijd erkend merk met sportieve genen en een grote traditie. Wanneer zo’n schat te koop staat, mogen we niet te lang treuzelen.” Gemeende interesse dus uit Wolfsburg, maar in Turijn zijn ze niet onder de indruk van de openlijke flirt van Volkswagen. De Fiat Groep komt met een duidelijk antwoord: “Alfa Romeo is niet te koop.

De interesse van Volkswagen in Alfa Romeo past in de productstrategie van het merk, en het doel om wereldwijd de grootste autogroep te worden. Bij Volkswagen vallen ze de laatste tijd wel meer voor Italiaanse producten, zo kocht de groep Lamborghini en liet het ook al een oogje vallen op Ducati. Daarnaast worden ook talentvolle Italiaanse designers aangetrokken, waaronder Walter De Silva en Luca De Meo, beide ex-Fiat Groep. Die eerste zou Martin Winterkorn overtuigd hebben om een bod te doen op Alfa Romeo, Walter De Silva heeft een voorliefde voor het merk en ontwierp er vroeger verschillende modellen waaronder de 156.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde QV

Deel dit bericht:

5 reacties op "Alfa Romeo is niet te koop"

 1. bob 25-08-2010 om 14:28

  ik vind het wel spijtig. Stel je voor het uiterlijk van alfa met de betrouwbaarheid van een VW, dat zou toch fantastisch zijn!

 2. PJS 25-08-2010 om 14:52

  @Bob; Alfisten zijn bang dat een deel van de ziel van het merk verloren zal gaan.. Kijk maar naar wat Seat nog kan brengen na zijn introductie in de VAG groep…

 3. BNNY 25-08-2010 om 15:01

  Konden ze ervoor wél iets brengen?

 4. bob 25-08-2010 om 18:46

  je weet nooit hoe zoiets kan lope he, ze hebben lamborghini ook over gekocht en ze brenge nog atlijd zotte auto’s he!

 5. JV 25-08-2010 om 19:11

  Zoals PJS zegt! Ik zou nooit een Alfa willen die onder VAG valt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...