Nieuwe foto’s: Lancia Stratos

Nieuwe Lancia Stratos
Er zijn nieuwe foto’s komen bovendrijven van de nieuwe Lancia Stratos, voorlopig blijft het bij één model, maar de bouw van een beperkte oplage valt niet uit te sluiten.

De revival van de Lancia Stratos werd getekend door Pininfarina en staat op een verkort chassis van de Ferrari 430 Scuderia. De nieuwe Stratos legt 1.240 kilogram in de schaal, onder de motorkap vinden we 510 pk uit een Ferrari V8. Een verhouding van 2,25 kilogram per pk dus, dat moet de sportiviteit een stuk vooruit helpen.

Ondertussen is ook al meer geweten over de opdrachtgever van het project. Michael Stoschek, CEO van Duitse onderdelenleverancier Brose KG, zou het project grotendeels gefinancierd hebben. Maar gezien de grote media-aandacht lijkt het erop dat Lancia niet bij de pakken zal blijven zitten. Het merk zou het model kunnen lanceren in een gelimiteerde oplage, om zo het merkimago op te krikken. Meer officiële info volgt ongetwijfeld binnenkort. (Via: AM&S)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe foto’s: Lancia Stratos"

  1. Tim 15-08-2010 om 0:41

    Ziet er echt zalig uit vind ik!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...