Impressie: Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale

Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale
Designer Theophilus Chin durft dromen van nieuwe koetswerkvormen voor de Giulietta, in dit geval een 2-deurs coupé met 8C elementen.

Het gaat om een moderne interpretatie van de Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale uit de jaren ’60, die op zijn beurt weer gebaseerd was op de vooroorlogse Giulietta Sprint (Coupé). De Giulietta Sprint Speciale werd een stuk hoger gepositioneerd dan de Sprint en kreeg een vloeiend, tweedeurs Gran Turismo koetswerk dat getekend werd door Bertone. In de hedendaagse versie van de Giulietta SS gebruikt de designer stijlelementen van de 8C Competizione die verweven worden met die van de Giulietta. Het model staat niet op de planning van Alfa maar het weerhoudt ons niet om deze interessante impressie te publiceren. Het model zou eventueel als opvolger voor de GT gebruikt kunnen worden. (Via: Theophilus Chin)

Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale"

  1. Roxxi 16-07-2010 om 23:26

    Prachtig, Pak maar in en spijtig dat deze inderdaad niet op de rol staat om ooit in productie te gaan. Zou een nog mooiere opvolger voor mijn GT zijn geweest.

    p.s. ik heb nu maar…. een ‘gewone’ 4 deurs Giulietta QV besteld 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...