Impressie: BMW 1-Reeks Gran Turismo

BMW 1 Reeks Gran Turismo
BMW heeft het GT gevoel goed te pakken, na de succesvolle introductie van de 5-Reeks Gran Turismo lijkt het merk klaar voor meer GT-modellen.

Helemaal onderaan het gamma zou de 1-Reeks Gran Turismo zijn opwachting kunnen maken, deze moet dan het gat tussen de 1-Reeks en de 3-Reeks opvullen met meer been- en hoofdruimte achteraan en een grotere koffer. Dankzij de impressiefoto kunnen we ons reeds een beeld vormen van hoe zo’n 1-Reeks GT eruit zou kunnen zien. Op de impressiefoto lijkt het lijnenspel bijna rechtstreeks weggeplukt van de 5 GT, terwijl de 1 GT volgens bronnen niet hetzelfde design zou volgen.

De BMW 1-Reeks GT zou gelanceerd worden in 2012 en zou het modulair platform gebruiken van de toekomstige 1-Reeks. De 1-Reeks GT zal logischerwijs gebaseerd zijn op de 5-deurs 1-Reeks maar 5 centimeter langer zijn. Net als bij de 5-Reeks Gran Turismo zal de zitpositie iets hoger zijn dan bij het reguliere model. Onder de motorkap zou de 1-Reeks GT net als de reguliere 1-Reeks een milieuvriendelijker motorgamma krijgen. Bij de dieselmotoren zou een 1.3 liter diesel met 136 pk de instapper worden, gevolgd door een nieuwe 1.3 liter turbo met 177 pk. Bij de benzinemotoren maakt een 1.5 liter met 184 pk zijn opwachting. (Via: MotorAuthority)

Rijtest BMW 530d GT

Deel dit bericht:

3 reacties op "Impressie: BMW 1-Reeks Gran Turismo"

  1. Mrnix 07-06-2010 om 22:35

    Waar zyn de gedachte vn d bmw designers nrtoe? Zo’n lelyk gedrocht!

  2. doyou 08-06-2010 om 11:03

    trekt op niks, zouden beter een 1 reeks-sedan maken

  3. maxime 27-01-2011 om 21:29

    nee, gewoon hatch, coupe en cabrio’ dat is wat we nodig hebben!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...