BMW werkt aan voorwielaangedreven instapper(s)

BMW instapper FWD
BMW wil de komende jaren nieuwe voorwielaangedreven hatchbacks op de markt brengen. Zo komt er tegen 2013 een instapper onder de 1-Reeks.

Het nieuwe model moet het opnemen tegen modellen zoals de Audi A2 en Mercedes A-klasse. Het koetswerk zou net als deze wagens bestaan uit een vijfdeurs vijfzitter met een transversaal gepositioneerde motor en versnellingsbak om zo een kortere motorkap en dus een grotere binnenruimte te kunnen bereiken. BMW zal daarnaast ook een sportiever model bouwen dat de concurrentie met de Audi A1 zal moeten aangaan. Als laatste zal BMW volgens Autocar de 1-Reeks in de toekomst ook met voorwielaandrijving aanbieden, optioneel zal er ook voor de gebruikelijke achterwielaandrijving gekozen kunnen worden.

In 2014 zal BMW de volgende generatie MINI lanceren, deze zal zijn FWD platform dan gaan delen met de nieuwe BMW modellen. BMW wil tegen 2015 1 miljoen voorwielaangedreven voertuigen bouwen, zowel onder de noemer BMW als MINI. Het merk denkt niet dat BMW en MINI op die manier in elkaars vaarwater zouden komen, beide merken trekken volgens BMW namelijk andere kopers aan. Het merk verwijst ook naar de vlotte samenwerking tussen Volkswagen en Audi. (Via: Autocar)

BMW FWD

Deel dit bericht:

1 reactie op "BMW werkt aan voorwielaangedreven instapper(s)"

  1. TM 16-05-2010 om 17:59

    BMW en voorwielaandrijving gaan NIET samen!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...