Autosalon Geneve 2010: BMW X5 Facelift

BMW X5 Facelift Geneva
Naast de 3-Reeks Coupé en Cabrio krijgt ook de BMW X5 een facelift, vooral de nieuwe motoren zijn vermeldenswaardig.

Update: Lees onze rijtest met de BMW X5 xDrive40d!

De gefacelifte BMW X5 kreeg een nieuwe grille en nieuwe mistlampen en daarnaast worden nu meer elementen in het koetswerkkleur gespoten waardoor het lijkt alsof de voorkant lager tegen de grond hangt. Achteraan vinden we nieuwe L-vormige achterlichten met twee LED-stroken en een licht herwerkte achterbumper die grotendeels in het koetswerkkleur werd gespoten.

Onder de motorkap vinden we de grootste nieuwigheden. BMW voorziet namelijk twee volledig nieuwe motoren voor de X5: de xDrive50i en de xDrive35i, verder werd ook de xDrive35d aangepast. De nieuwe X5 xDrive50i wordt de topmotor binnen de X5-familie, deze 4.4-liter V8 zorgt dankzij twee turbo’s voor 407 pk en 600 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 5,5 seconden. De X5 xDrive35i beschikt over een 3-liter zes-in-lijn benzinemotor met 306 pk waardoor hij in 6,8 seconden naar 100 km/u sprint. Deze motor vervangt de xDrive48i die het gamma verlaat. Wie liever dieselt kan kiezen voor een vernieuwde X5 xDrive35d, deze zes-in-lijn dieselmotor zorgt voor 265 pk en 580 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 7,3 seconden en het verbruik op de snelweg blijft beperkt tot 10,9 liter/100 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...