Nieuwe geruchten: Alfa Romeo 8C GTA

Alfa Romeo 8C Competizione
Er gaan nieuwe geruchten de ronde over de GTA-versie van de 8C Competizione, 50 pk meer en 150 kg minder.. dat belooft!

Als alles goed gaat zal de GTA versie van de 8C Competizione volgend jaar gelanceerd worden. De 8C GTA zal aan de buitenkant een exclusieve styling krijgen, het prachtige exterieur zal beschikken over luchtroosters in de motorkap, extra bodywork in carbonvezel en een “ice-white” voorbumper met grotere luchtinlaten.

Onder de motorkap gebeurt het echte werk, Alfa Romeo zal de motor voorzien van een nieuwe ECU, motoronderdelen met minder wrijving en een herbekeken toerentalbegrenzer. Zo zal de 4.7 liter V8 voor een vermogen van 500 pk zorgen, dit terwijl de standaard 8C het met 450 paarden moet stellen.

Ook aan het gewicht werd gedacht: de 8C GTA zal 150 kilogram minder wegen dan de standaard 8C. Verder krijgt de 8C GTA een sportievere ophanging en een nieuw uitlaatsysteem met drie uitlaatpijpen zoals bij de Ferrari 458 Italia. De 8C GTA zal dankzij al deze aanpassingen van 0 naar 100 km/u sprinten in minder dan 4 seconden, de topsnelheid komt op 321 km/u.

Geïnteresseerd in de 8C GTA? Dan ren je maar beter nu al naar je dealer, de 8C GTA zal in een gelimiteerde oplage van 100 stuks gebouwd worden tegen een prijs van 232.910 euro. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe geruchten: Alfa Romeo 8C GTA"

  1. Willem 12-08-2009 om 21:25

    3 is het nieuwe 4?

  2. Hans 13-08-2009 om 3:15

    en de mensen die al een “normale” GTA (gelimiteerde oplage) hebben?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...