Alfa Romeo MiTo gaat niet overzee

Alfa Romeo MiTo
De Alfa Romeo MiTo zal geen deel uitmaken van het Alfa offensief in de Verenigde Staten. De Milano maakt dan weer wel kans de boot op te mogen.

We hoeven uiteraard niet droevig te zijn om onze Amerikaanse vrienden, Fiat Group Automobiles (FGA) verwacht namelijk dat er maar 20.000 MiTo’s per jaar aan de man zouden gebracht worden in de Verenigde Staten. Hoe dat komt? De Alfa Romeo MiTo situeert zich in het C-segment en in het land van Monstertrucks en Fastfood is dat nog behoorlijk klein en valt de MiTo in het compacte segment. Want als wij het al moeilijk hebben om in de MiTo op de achterbank te passen, hoe krijg je dan een lijvige Amerikaan achterin?

De Alfa Romeo Milano maakt dan weer wel kans om gretig zijn aftrek te vinden in de Verenigde Staten. De ‘vijfdeurs MiTo’ wordt groter dan de huidige vijfdeurs 147 en zal dus wel groot genoeg zijn om in de VS afzet te vinden. De MiTo zou wel in Azië zijn opwachting kunnen maken, dat schijnt dan weer iets te maken te hebben met het formaat van de Chinezen… (Via: Alfablog)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Alfa Romeo MiTo gaat niet overzee"

  1. XliljeezyX 29-07-2009 om 12:46

    20.000 per jaar is nog redelijk veel, maar voor een land als AMERIKA is dat weer piepklein..

    de opvolger van de 147 5-deurs zal zeker weer langer worden dan de mito, en tegen de grens van de 159, die ook weer groter zal worden.. komt er ooit nog is een einde aan?

    Toch wel raar. in China hebben ze een A4 Lang, BMW 5 Lang..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...