Alfa geeft voorrang aan MultiAir, MiTo GTA voor 2010


Vorige week speculeerden we over de toekomst van de MiTo GTA, via de PR-manager van Alfa Romeo hebben we nu verduidelijking gekregen.

Volgens de PR-manager van Alfa Romeo België, Wim Willems, geeft Alfa Romeo de absolute topprioriteit aan de lancering van de nieuwste generatie MultiAir benzinemotoren. Deze zijn commercieel gezien zeer belangrijk voor Alfa en ook op het vlak van innovatie is de MultiAir techniek zeer belangrijk. In vergelijking met traditionele benzinemotoren beschikken MultiAir motoren over 10% meer vermogen en 15% meer koppel. Daar stopt het verhaaltje niet, ook het verbruik daalt. De MultiAir motor verbruikt 10% minder dan een traditionele benzinemotor, stoot 10% minder CO2 uit en de uitstoot van roetpartikels daalt met meer dan 40%.

Omdat de introductie van de MultiAir techniek prioritair is werd er geschoven met de lanceringsdatum van de MiTo GTA. Deze zou normaal gezien dit jaar zijn opwachting gemaakt hebben op het autosalon van Frankfurt maar zal nu pas in 2010 gelanceerd worden. Een exact tijdstip van lancering is tot op heden echter nog niet gekend.

Wie niet kan wachten op de MiTo GTA hoeft echter niet meteen te treuren, met de introductie van de ‘MultiAir’ motoren komt er ook een nieuwe topmotor voor de Alfa Romeo MiTo. De 1.4 TB zal dankzij de MultiAir techniek voor 170 paarden zorgen, deze motor zal enkel in een speciale “Quadrifoglio Verde” versie te verkrijgen zijn. Een ideale tussenstap dus voor de MiTo GTA.

Alfa Romeo MiTo GTA Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alfa geeft voorrang aan MultiAir, MiTo GTA voor 2010"

  1. XliljeezyX 28-07-2009 om 23:31

    Multiair : een mooie win-win situatie 😀

  2. Dries 29-07-2009 om 10:24

    Wie echt een GTA wil zal wel even wachten…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...