Gespot: Alfa Romeo MiTo GTA


We konden eerder al genieten van een gelekte foto van de Alfa Romeo MiTo GTA, nu werd het kleine racemonster gespot.

Veel details kunnen we niet herkennen, de wagen werd namelijk vanop grote afstand gespot, maar wel is het duidelijk dat er een nieuwe bodykit op de MiTo GTA zit, die de CX-coëfficiënt van de wagen verbetert. De Alfa Romeo badge zit inderdaad geplaatst boven de grille.

De MiTo GTA krijgt duidelijk donkere 19″ velgen uit aluminium en luchtinlaten die gebaseerd zijn op de Alfa Romeo 8C, wat best normaal is, wetende dat de Alfa MiTo ook op de Alfa Romeo 8C Competizione geïnspireerd is. Achteraan vinden we een kleine geïntegreerde spoiler terug en hier en daar wat carbon.

Bronnen van Carscoop fluisteren dat de binnenkant zwart zal zijn, met rode stichings. Uiteraard vonden ook een sportstuur, aluminium en een nieuw instrumentenbord hun weg naar de Alfa Romeo MiTo GTA. De snelheidsmeter gaat zelfs tot 300km/u.

De motor van de Alfa Romeo MiTo is een 1.75 liter viercilindermotor, die zo’n 240 pk zal produceren, wat te danken is aan het gebruik van een turbo, directe injectie en een Management System dat volgens Alfa Romeo revolutionair is. Om al die kracht op de weg te krijgen, heeft Alfa Romeo gewerkt aan de ophanging. Zo rijdt de Alfa Romeo MiTo GTA 20 mm lager lager dan voorheen en het “active suspension system” moet helpen het rijgedrag van de MiTo GTA te verbeteren. Stilstaan gebeurt met remmen afkomstig van Brembo.

Meer informatie en foto’s van dichtbij leveren we vanop het autosalon van Genève. (via Carscoop)

Alfa Romeo MiTo GTA

Alfa Romeo MiTo GTA

Alfa Romeo MiTo GTA

Alfa Romeo MiTo GTA

Alfa Romeo MiTo GTA

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Alfa Romeo MiTo GTA"

  1. Willem 24-02-2009 om 17:15

    Het lijkt met sterk dat met zo’n bodykit de CX verbetert! Zo’n “open muil” vreet heel wat lucht! Het zal eerder verslechteren zijn, wel zal door de kit de aerodynamische grip verbeteren!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...