Alpina toont haar versie van de BMW 7

alpina_bmw_7
Alpina is tuner van vele BMW’s. Zo zagen we eerder al eens de Alpina B6 GT-3, nu nam Alpina de BMW 7 onder handen.

En hoe de Alpina B7 er precies zal uitzien, dat weten we nog niet, maar Alpina heeft een eerste teaser vrijgelaten, die ons al heel wat helpt. Het is eens wat anders dan een hoop nietszeggende teasers.

Van de afbeelding hierboven kunnen we afleiden dat de BMW 7 wel onder handen genomen is, maar dat de ingrepen niet al te groot zijn. De bumpers zijn vernieuwd, net als de velgen en het interieur, al kunnen we dat laatste nog niet zien. In tegenstelling tot het resultaat van de meeste tuning-ingrepen heeft deze BMW 7 zijn oorspronkelijke waardigheid en klasse wél behouden.

Het vermogen van de Alpina B7 zal boven de 500 pk uitstijgen, wat de concurrentie met de Audi S8 en de Mercedes S63 AMG en eventueel zelfs de S65 AMG mogelijk moet maken. Aangezien BMW zelf allicht niet met een BMW M7 zal afkomen, is de Alpina B7 een logische keuze voor liefhebbers van krachtige luxewagens. Meer informatie hierover volgt later.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Alpina toont haar versie van de BMW 7"

 1. max 22-12-2008 om 12:03

  tegen de s65 amg gaat die niet kunnen concureren hoor!!!!!!!!!!!

 2. XliljeezyX 22-12-2008 om 12:41

  nee inderdaad. de s65 is te hoog gegrepen.

 3. MRM 22-12-2008 om 13:26

  goh, de S65 AMG doet de sprint naar 100 in 4,4 seconden
  de S63 in 4,6 seconden, beiden zijn begrensd op 250 km/u
  Het verschil tussen de twee is dus enorm klein en bestaat vooral uit positionering.
  De S63 AMG kan in feite dus best mee met de S65 AMG.
  Als je weet dat de Alpina B7 kan concurreren met de S63 AMG, en de S63 AMG met de S65 meekan, kom je erbij uit dat de Alpina B7 toch ook wel moet meekunnen met een S65 AMG, de S zal weliswaar sneller zijn,maar veel verschil zal dat niet maken.
  Of de B7 een begrenzer heeft is niet geweten, als dat niet het geval is, kan de S65 AMG allicht niet mee op de autosnelweg.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...