Preview: BMW M3 CSL in 2010


De foto van de 2010 BMW M3 CSL kunnen we nog niet tonen, vandaar de foto van de vorige generatie. Cijfers zijn wel al beschikbaar.

De CSL staat gekend om prestaties, maar tegelijk ook povere luxe. Om gewicht te besparen, zit er aan de binnenkant van de BMW M3 CSL niets meer van de oorspronkelijke standaarduitrusting. Radio, CD, navigatie en airco zijn enkel dingen waarvan de CSL-driver kan dromen. Om nog meer gewicht te verliezen, zal het grootste deel van de wagen bestaan uit carbon. Net zoals bij de oude CSL, zal het bagagecompartiment gemaakt zijn uit extreem licht … karton …

Gewicht besparen is belangrijk, maar de wagen moet natuurlijk ook vooruit gaan. De BMW M3 CSL krijgt normaal de 4.0l V8-motor met 50Pk meer dan de BMW M3, wat het totaal zou brengen op 470Pk. 0 tot 100 gaat normaal in minder dan 4,5 seconden tijd en als je lang genoeg op het gaspedaal duwt, kom je normaal uit bij een vlotte 300km/h.

Wanneer we deze wagen voor het eerst zien? De kans is groot dat BMW deze wagen op de IAA in Frankfurt zal tentoonstellen in 2009. Verwachte prijs: €90.000. Oplage: 100 stuks.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...