Officieel: nieuwe BMW 7-reeks

Officieel: BMW 7-reeks
BMW heeft eindelijk de officiële foto’s vrijgegeven van de vijfde generatie van hun vlaggenschip: de BMW 7-reeks.

De achterkant van de wagen valt direct op, de nieuwe achterlichten hebben daar duidelijk mee te maken, deze zijn langs de buitenkanten in een nogal grote waaiervorm gevormd. In profiel is de nieuwe 7-reeks een stuk strakker en eleganter gelijnd dan zijn voorganger. De wagen oogt een stuk minder groot en pompeus, we durven zelfs te stellen dat hij best wel sportief oogt. Aan de voorkant valt vooral de neus op, de “nieren” zijn een stuk groter en staan een stuk rechter dan bij de vorige BMW 7-reeks

Motorisch is er voldoende keuze, het topmodel is de 750i en de 750Li (verlengde wielbasis), beide hebben een 400 pk sterke 4.4 liter twin-turbo V8 motor met 610 Nm koppel onder de motorkap.  Verder is er nog de 730d met een 240 pk sterke 3 liter diesel onder de motorkap en een 740i met een 335 pk sterke 4 liter als motor. De nieuwe zeven is standaard uitgerust met een automatische zesbak maar geruchten vertellen ons dat een achtbak later aan het gamma zal toegevoegd worden.

De prestaties zouden volgens BMW een stuk beter moeten zijn dankzij het gebruik van lichtere materialen zoals het gebruik van aluminium voor het dak, de deuren, de motorkap en het motorblok. BMW heeft voor de nieuwe 7-reeks ook een nieuw veringssysteem ontwikkeld die ongetwijfeld een stuk stabieler is dan de vorige zeven dankzij het gebruik van het nieuwe actieve sturingssysteem voor de achterwielen. 

Het nieuwe vlaggenschip van BMW krijgt verder nog het nieuwe E-shift schakelsysteem en de tweede generatie iDrive dat nu met een groter display en een nieuw menu en controlesysteem komt. Ook aan de veiligheid werd gedacht met de introductie van de nieuwe generatie night vision dat nu ook in staat zal zijn om voetgangers te herkennen. Andere veiligheidsopties zijn het dode hoek systeem, het lane departure warning system en het high beam assist dat automatisch de lichten dimt als er verkeer aankomt.

De nieuwe 7-reeks maakt zijn debuut op het autosalon van Parijs in Oktober dit jaar, de eerste modellen moeten tegen het einde van dit jaar bij de dealers staan.

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Officieel BMW 7-reeks

Deel dit bericht:

7 reacties op "Officieel: nieuwe BMW 7-reeks"

 1. XliljeezyX 05-07-2008 om 0:08

  alleen de grill vind ik het lelijkst van alles!

 2. dimi 05-07-2008 om 4:32

  de voorkant vind ik wel niet slecht, alleen dit is een impressie en ik hoop dat ze bij bmw weten dat we graag agressieve wagens zien; om deze auto echt super te maken moet je de grille behouden maar de bumber veranderen in die van een x6 en dan ziet hij er super uit!!!! daarom moet je ook vragen aan iemand om hier een impressie van te maken want ik ken niemand. LIJKT ME WEL SUPER BACK

 3. PJS 05-07-2008 om 10:20

  @Dimi; dit is geen impressie, dit zijn de officiële foto’s van BMW.

 4. XliljeezyX 05-07-2008 om 12:02

  @dimi
  de 7 staat niet voor agresief maar voor luxe.

 5. Bert 05-07-2008 om 12:21

  Klopt XliljeezyX, als zakenauto is de 7 reeks vooral gericht op luxe.

 6. XliljeezyX 05-07-2008 om 20:42

  Ik heb op een anderen auto-site video’s gezien!
  hier een paar..
  -een video van het interieur.. spelen met opties en idrive..(+uitgebreid head-up display)
  -night vision met mensen herkenning
  – het extrieur)niet zo bijzonder zelfde als foto´s)

 7. XliljeezyX 27-11-2008 om 14:55

  Trouwens het dak van de 750LI is wel 1 hele cm hoger dan de 750i..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...