GroenLicht in je BMW! – naast vele andere websites –


BMW zal de eerste grote autofabrikant zijn die aan haar chauffeurs een onbeperkte toegang tot het internet biedt. Via BMW’s iDrive systeem moet elke website beschikbaar zijn in de wagen zelf.

Om veiligheidsredenen zal het systeem weliswaar enkel werken als je stilstaat. Vanaf een snelheid hoger dan 5km/h verdwijnt de website. Het komt er dus op neer dat de persoon in de passagiersstoel niet kan surfen op het moment dat de chauffeur rijdt. Redelijk nutteloze feature zou je zo denken. Niets is minder waar. In de toekomst zullen meer en meer wagens worden uitgerust met schermen in de hoofdsteunen van de chauffeur en passagier. Op die schermen kan naar hartelust gebrowsed worden door het internet.

Sinds het midden van vorig jaar konden enkele BMW-modellen al beroep doen op de site Google, maar nu wordt dat systeem uitgebreid naar alle mogelijke websites. In de loop van dit jaar zou de optie ‘surfen’ op de optielijst moeten komen.

U vraagt zich dan ongetwijfeld af hoe dat surfen in zijn werk gaat. Jezelf door het internet loodsen gebeurt via een controller die BMW levert, die op dezelfde manier werkt als de muis van je computer. Deze controller is ook in staat te scrollen. Websites worden op het scherm in hoge resolutie getoond en een extra functie maakt het mogelijk delen van het scherm te vergroten met een factor naar keuze. Voortaan dus ook GroenLicht in je BMW!

Voor de techneuten onder ons die geïnteresseerd zijn hoe het internet die BMW moet bereiken: volgende info. In landen met het ‘edge’ dataverkeer-systeem is een redelijke snelheid haalbaar. ‘Edge’ is een soort upgrade van gprs, dat je ongetwijfeld kent van op je mobiele telefoon. Wel is het zo dat Flash-animaties en dergelijke worden aangepast omdat indien dit niet zou gebeuren bepaalde sites niet snel genoeg zouden geladen worden.

 

Deel dit bericht:

2 reacties op "GroenLicht in je BMW! – naast vele andere websites –"

  1. bp 24-03-2008 om 22:41

    stom dat het uitvalt bovende 5km

  2. PJS 26-03-2008 om 11:04

    De bestuurder kan uiteraard niet surfen en rijden tegelijk! Onder de 5 km/u is bedoeld voor filerijden, zo kan de bestuurder in de file nog snel zijn mails checken of het nieuws opvragen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...