Alfa Romeo Mi.To

Alfa MiTo
Wetende dat we al spyshots zagen en kleine details kregen, moest het er ooit eens van komen dat we de Alfa Junior volledig zagen. De Junior heeft bij deze ook een naam gekregen!

En die naam is MiTo. Mito is Italiaans voor mythe, maar de naamgeving is diepzinniger dan dat alleen. MiTo is een samentrekking van Milaan (thuisbasis van Alfa Romeo) en Torino (thuisbasis van Fiat). Vele namen hebben de revue gepasseerd, maar uiteindelijk heeft Alfa Romeo zelf de naam gekozen, zijnde MiTo dus. Alfa Romeo zelf vertelt niets over naam, maar deze foto’s zijn gelekt en spijtig genoeg voor Alfa Romeo staat de naam van de toekomstige telg op de nummerplaat.

Waarom Fiat iets met de naamgeving te zien heeft, is een evidente zaak. De MiTo is gebaseerd op de Fiat Grande Punto en deelt het grootste deel van de techniek met diezelfde Punto. Het motorengamma stemt dan ook overeen. Zo kan de klant kiezen tussen krachtbronnen met vermogens van 95 tot 230Pk.

De directe concurrenten van deze MiTo zullen de Mini Clubman en de Audi A1 (binnen enige tijd) zijn. We’re excited!

Nog wat extra fotomateriaal:

Deel dit bericht:

3 reacties op "Alfa Romeo Mi.To"

 1. Jo 03-04-2008 om 11:40

  Zoals we reeds descenia van Alfa Romeo gewoon zijn , weer eens bloedmooi – eenvoud siert en toch stijl-en klassevol.
  Er worden interessante motoren-versies ingeplaatst , één minpuntje missschien , de achtersteven doet me niet echt meer aan een Alfa denken , eerder aan het broertje Fiat.
  En nu maar uitkijken naar de nieuwe 149.

 2. verhe 13-04-2008 om 21:22

  wat is de prijs van alfa MI.TO

 3. PJS 13-04-2008 om 21:59

  De prijs is nog niet bekend, maar ik vermoed dat deze tussen de prijs van de Fiat 500 en MINI Cooper zal liggen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...