Alfa Romeo 147 Ducati Corse

Alfa 147 Ducati Corse
Alfa Romeo is volop bezig met een opvolger van de Alfa Romeo 147, de Alfa Romeo 149. Toch lijkt het dat ze daar nog wat tijd over hadden om een gepimpte 147 op de markt te brengen, met name de Alfa 147 Ducati Corse, zoals dat beest volledig heet.

De 1.9 JTd motor levert 170Pk en zorgt ervoor dat je in ongeveer 8 seconden 100km/h kan aantikken. Voor de liefhebbers van de Duitse Autobahn: sneller dan 215km/h zal je niet geraken, maar dat lijkt me persoonlijk genoeg voor zo’n hatchback. Deze Alfa beschikt over een Q2-differentieel, dus je moet je geen zorgen make over doorslippende banden.

Zoals velen allicht wel bekend is Ducati een bedrijf dat zich specialiseerd in moto’s. De naam is daarvan dan ook afgeleid en viert de overwinning van Casey Stoner -wat een achternaam!- in de MotoGP.

Natuurlijk is het bij deze wagen vooral om het uiterlijk te doen. De velgen die we kennen van de gewone Alfa 147 zijn behouden, maar hebben een kleine beetje rood over zich gekregen en dragen 18″ banden. Ook de remmen die je aan de binnenkant van de wielen kan opmerken, zijn in het rood geschilderd. De Ducati Corse wordt in drie verschillende kleuren geleverd: Juliet dedicated Red, Black micalizzato and White Ice. Hieronder kan je daarvan foto’s zien.

De strepen die je aan de zijkant kan zien, kunnen hoogstwaarschijnlijk weggelaten worden, wat wel een aanrader is naar mijn persoonlijke mening. Het heeft namelijk iets weg van goedkope tuning, waar we al helemaal geen voorstander van zijn.

Binnenin vind je speciale sportstoelen met rode stitching, aluminium pedalen en een veelheid aan Ducati Corse-logootjes. Qua techniek en gadgets vinden we een volautomatisch aircosysteem terug en een Bose-geluidssysteem dat ook MP-3’s afspeelt, samen met een subwoofer. Lekker ding! Spijtig van de strepen aan de zijkant.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Alfa Romeo 147 Ducati Corse"

  1. PJS 29-11-2007 om 2:48

    Zwarte versie is het mooist, toch een leuke uitvoering.

  2. Paul Boulanger 27-03-2008 om 21:30

    Deze auto is in Nederland uitsluitend verkrijgbaar via http://www.directauto.nl.
    directauto.nl is een online merkdealer. directauto.nl werkt rechtstreeks samen met importeurs en officiële merkdealers. Daarmee is directauto.nl de meest betrouwbare online showroom voor nieuwe auto’s. De auto’s worden met aantrekkelijke kortingen aangeboden en kunnen binnen twee weken afgeleverd worden. Het aanbod van directauto.nl is zeer gevarieerd en de auto’s kunnen – mede door de goede samenwerking met de merkdealers en het ontbreken van dure showrooms – tegen scherpe prijzen worden aangeboden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...