Alfa Romeo zal de nieuwe Giulietta voorzien van een nieuw “Compact” platform dat ontworpen werd om de meest veeleisende klanten op het vlak van weggedrag, wendbaarheid en veiligheid tevreden te stellen.

Het nieuwe platform combineert volgens Alfa uitzonderlijk dynamische prestaties met een hoog comfort dankzij geraffineerde technische oplossingen voor de ophanging, een stuurinrichting van de nieuwste generatie, een lichte en stijve structuur uit materialen zoals aluminium en hoogwaardig staal en avant-gardistische productietechnieken. Dankzij het DNA-systeem kan de klant naar wens de wagen afstemmen op verschillende rijomstandigheden en rijstijlen.

Voor de ontwikkeling van het “Compact” platform werd al vanaf de eerste ontwerpfasen gemikt op de realisatie van een platform dat bij de beste zou zijn in zijn klasse op het vlak van weggedrag, stuurgevoel, verhouding prestaties/gewicht, rijcomfort, veiligheid en klimaatcomfort. Daarom werden hoogwaardige materialen gebruikt, die nu meer dan 90% van het platform omvatten. Tegelijkertijd gebruikt het platform lichte materialen voor diverse structuurelementen om gewichtsreducties te bekomen. Het “Compact” platform is moduleerbaar, waardoor het platform perfect geschikt is voor gebruik in verschillende gezinswagens met verschillende wielbases.

De Giulietta krijgt vooraan een McPherson-wielophanging, achteraan wordt gekozen voor een nieuwe gesofistikeerde en geavanceerde Multilink-ophanging die niet ten koste gaat van het nuttige koffervolume. Dankzij de aluminium driehoeken is ze bovendien ruim tien kilogram lichter dan de klassieke Multilink-systemen. Ook op het vlak van passieve veiligheid werd de Giulietta ontwikkeld met het oog op het behalen van de maximale EuroNCAP-score van vijf sterren. Daarvoor werden meer dan 15.000 uren besteed aan wiskundige modellering, werden 80 crashtests uitgevoerd en werden talloze componenten honderden keren getest. De veiligheid zal standaard onder andere worden verzekerd door zes airbags, driepuntsgordels en een antiwiplashsysteem.

De Alfa Romeo Giulietta gaat in première op het autosalon van Genève, dat binnen twee weken zijn deuren opent.

Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta interieur