Officieel: Ferrari SP-8 Roadster SP one-off (2023)Dit is de exclusieve, dakloze en ook de peperdure Ferrari SP-8, een compromisloze roadster gecreëerd op het F8 Spider platform.

Voor haar aller-allerbeste klanten gaat Ferrari graag the extra mile. Denk aan extreme personalisatie, een unieke finishing touch of een onvergetelijke ervaring. Al is er ook het Special Projects programma waarbij zowaar unieke Ferrari modellen gecreëerd worden in samenspraak met hun toekomstige eigenaar (m/v/x). Naast een hoop geld heb je daarvoor ook wel wat tijd nodig, reken op gemakkelijk twee jaar alvorens de schetsen zich vertalen in een tastbaar productiemodel.

Na de recente KC23, SP51 en SP48 Unica haalt Ferrari nu het doek van de SP-8. Deze is gebouwd op de basis van de “reguliere” F8 Spider maar is voorzien van een uniek koetswerk én kleurstelling. Zo loopt Blu Sandstone (glanzend iriserend) over in Argento Micalizzato (mat). Wie goed kijkt kan zelfs onderdelen van de Roma en SF90 terugvinden! Een dakstructuur is afwezig, hopelijk voorziet de Italiaanse autobouwer toch een stoffen exemplaar voor in noodgevallen. Kwestie van het blauwe-met-gele-accenten-interieur toch ietwat te beschermen tegen de natuurelementen.

Omtrent motorische aanpassingen wordt er niet gesproken. We gaan er dus vanuit dat de bekroonde 3.9-liter V8 nog steeds 720 pk / 770 Nm genereert. Daarmee zit je in 2,9 seconden aan 100 km/u terwijl 200 km/u binnen 8,2 seconden haalbaar is.

Net zoals de 296 Challenge toont Ferrari de SP-8 voor het eerst op het Finali Mondiali Ferrari 2023 evenement op het Mugello Circuit. Nadien wordt hij in het Ferrari Museum in Maranello tentoongesteld tot maart 2024. Pas dan kan de gefortuneerde eigenaar uit Taiwan genieten van zijn unieke one off!