Officieel: Skoda Superb Combi Lotte Kopecky Limited Edition (2023)Tussenin haar voorbereiding voor de Tour De France Femmes heeft Lotte Kopecky toch nog tijd gevonden om een unieke Skoda Superb special edition te ontwikkelen.

Skoda en wielrennen, da’s duidelijk een match. Niet enkel was Skoda eerst een fietsenbouwer (in 1895) maar ook zijn ze al twintig jaar (zéér zichtbaar) sponsor van de Tour de France. En in België hebben ze een partnership met Lotte Kopecky die zich gerust “succesvol” binnen het vrouwenwielrennen mag noemen.

Om deze goede vibe om te zetten in iets tastbaar mocht Lotte Kopecky zowaar een Skoda Superb special edition ontwikkelen. Uiteraard koos ze voor de praktische Superb Combi variant die tot 1.950 liter bagage slikt!

De Superb Lotte Kopecky Edition is gebaseerd op het Clever uitvoeringsniveau, aangevuld met een reeks opties. Onder meer metaalkleur, aluminium dakrails, elektrische kofferklep, adaptieve cruise control en een trekhaak zijn aanwezig. Uit het Skoda Original Accessories gamma werd er gekozen voor een fietsendrager (3 stuks), koelbox en beschermend koffertapijt.

Zoals het een échte special edition betaamt is deze gelimiteerd (100 stuks) én gesigneerd door Kopecky! Enkele badges maken het geheel af. Inzake motorisaties is er keuze tussen de 1.5 TSI of 2.0 TDI, beiden 150 pk en gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Naast een scherpe vanafprijs (35.495 euro) en interessant klantenvoordeel (tot 15.900 euro) pronkt de Skoda Superb Lotte Kopecky Edition ook met een snelle beschikbaarheid. De eerste exemplaren worden in juli reeds afgeleverd. Meer info bij je favoriete Skoda verdeler!

Van een Tom Boonen of Johan Museeuw special edition was er zowaar nooit sprake. Wel mocht judoka Matthias Casse recentelijk een unieke Subaru Forester Black Belt samenstellen. Iets langer geleden werkte de toenmalige koning van ’t veldrijden Sven Nys samen met Nissan voor de Navara Mudmaster.