Officieel: Subaru Forester Black Belt Edition (2022)Subaru en onze nationale judoheld Matthias Casse slaan de handen in elkaar voor de gelimiteerde Forester Black Belt Edition.

Met zowel Olympische, Europese als wereldtitels (!) is Matthias Casse onze nationale trots op vlak van judo. Tevens is hij sinds 2019 merkambassadeur voor Subaru wat nu resulteert in een exclusieve Black Belt Edition uitvoering van de Forester SUV. Naast een exemplaar voor de gerenommeerde judoka zélf zijn er nog 10 exemplaren beschikbaar. Uiteraard voorzien van een genummerde special edition badge op het dashboard.

De Subaru Forester Black Belt Edition is voorzien van een Chrystal White lakkleur met ook zwarte 18” velgen, zwarte spiegelkappen en een unieke zwarte striping rondom. Het accentkleur (en de benaming) is een logische verwijzing naar de zwarte band van Matthias Casse.

Deze Belgische special edition gaat verder op de rijkelijk uitgeruste Luxury uitrustingsniveau (MY22). De 2.0-liter e-boxer viercilinder is goed voor 150 pk / 194 Nm waarmee je in 11,8 seconden aan 100 km/u zit. Bij 188 km/u bereikt de vierwielaangedreven Japanner zijn topsnelheid. En dankzij mild hybride technologie blijft het verbruik beperkt tot 8,1 liter per 100 km. Op praktisch vlak is er achterin ruimte voor maximaal 1.779 liter bagage.

Zelf een exemplaar op de kop tikken kan vanaf 43.545 euro, meer info bij de Subaru verdeler!

Officieel: Subaru Forester Black Belt Edition (2022)