Video: Autocar test de Toyota GR86 (2021)Ook met een groter motorblok en meer vermogen blijft de gloednieuwe Toyota GR86 nog steeds het nodige rij- en glijplezier leveren.

De begeerlijke Toyota GT86 is naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Gelukkig blijft Toyota – samen met Subaru – trouw aan het (plezante) basisconcept en hebben ze met de GR86 een waardige en soortgelijke opvolger klaar. Naamkundig versterken ze zo de band met de Supra GR, Yaris GR én aanstormende GR Super Sport hypercar!

De tweede generatie van Toyota’s compacte speelvogel blijft trouw aan de ideale gewichtsverdeling, manuele versnellingsbak, viercilinder boxermotor en achterwielaandrijving. Het slagvolume werd vergroot tot 2,4 liter en is met 234 pk / 250 Nm iets krachtiger dan voordien. De uitgaande GT86 had slechts 200 pk / 235 Nm ter beschikking. Optioneel kan je de GR86 ook met automaat krijgen.

Met een 0-100 chrono van 6,3 seconden heb je niets te klagen, toch zit het hem voornamelijk in de betrokkenheid. En dankzij de nodige aanpassingen moet de Toyota GR86 nu beter rijden. En zelfs glijden blijkt uit de eerste video’s van onze collega’s die reeds de kans hadden om achter het fijne stuurwiel te kruipen.

Een Belgische vanafprijs werd nog niet vrijgegeven, de officiële Europese lancering is ook pas voorzien voor december 2021. De eerste exemplaren worden in het voorjaar van 2022 verwacht!