Preview: Toyota GR Super Sport (2020)

Preview: Toyota GR Super Sport (2020)Toyota werkt aan een veelbelovende GR Super Sport, een racewagen voor de openbare weg!

In 2009 verbaasde Lexus de wereld met de LFA (inclusief heerlijk klinkende en hoogtoerige V10!), nu houdt Toyota de eer aan zichzelf om met een supersportwagen (= lees: hypercar) te komen. De geruchten gaan al enkele maanden/jaren mee maar naar aanleiding van de 24u van Le Mans (die Toyota bovendien voor de 3e keer won) komen ze naar buiten met de eerste officiële details, een dakloos prototype mocht zelfs even rond het befaalde circuit van Sarthe!

De Toyota GR Super Sport is dan ook technisch gerelateerd aan de succesvolle TS050 HYBRID racewagen, zelf zien de succesvolle Japanners in het toekomstige topmodel de perfecte weerspiegeling van “hun doelstelling om consumentenwagens steeds beter te maken dankzij de ervaring in de racerij”. Het Toyota GAZOO Racing raceteam is dan ook sterk betrokken bij de ontwikkeling van de GR Super Sport.

Behalve het feit dat er gekozen werd voor een hybride krachtbron, slimme vierwielaandrijving en extreme aerodynamica zijn de technische details momenteel vrij beperkt, naar verwachting zal Toyota een 2.4-liter V6 combineren met de Toyota Hybrid System Racing (THS-R) elektromotor. Goed voor een systeemvermogen van ongeveer 1.000 pk!

Behalve een (ongetwijfeld gelimiteerde) productiewagen zal Toyota ook een raceversie bouwen waarmee ze zullen deelnemen aan het nieuwe WEC hypercarklasse. Veelbelovend allemaal!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...