Video: Lexus LFA op de Nurburgring


Lexus geeft een video vrij van de Lexus LFA in een voorbereidingsrace voor de 24-uren van de Nürburgring.

De Aston Martin V12 Zagato is niet het enige icoon dat zal deelnemen aan de 24-uren race van de Nürburgring. Lexus nam al eerder deel met de LFA, maar hoopt dat de wagen dit jaar de tegenstanders naar huis rijdt. Als teken van hun inzet, heeft Lexus een nieuwe video vrijgegeven met beelden uit de cockpit tijdens de 4-uren race van afgelopen zaterdag, die als voorbereiding dient op the real deal.

De Lexus LFA met nummer 111 finishte in die race als vijfde in het totale klassement, met een gemiddelde snelheid van 161 km/u. De snelste tijd die de wagen neerzette op het lange circuit in de Duitse Eifel was een ronde van 8 min 34,4 seconden. Hierbij moet wel worden meegedeeld dat de langeafstandsraces niet worden afgelegd op enkel de Nordschleife, maar ook op een stuk van het GP-circuit. De totale afstand is dus een stuk groter.

De Lexus LFA racewagen beschikt over een V10 die een vermogen levert van meer dan 560 pk. Gecombineerd met het lage gewicht door een overvloedig gebruik van koolstofvezel, zet de LFA zeer blitse prestaties neer. Hoe de LFA het ervan afbrengt in de 24-uren race, wordt duidelijk op 25-26 juni. De totale deelnemerslijst is immers reeds gepubliceerd. Deze vinden jullie hier. Zoals jullie zien, 250 wagens aan de start op een circuit om U tegen te zeggen. Spektakel gegarandeerd!

Deel dit bericht:

5 reacties op "Video: Lexus LFA op de Nürburgring"

 1. JC1978 16-06-2011 om 11:23

  top filmpje!

 2. TDB 16-06-2011 om 11:28

  Ik kijk vol verwachting uit naar de 24-uren! Jammer genoeg is de enigste zender die het spektakel uitzendt Sport1, een Duitse zender die helaas niet beschikbaar is in België. Gelukkig zijn er nog livestreams, maar toch!

 3. Bart 16-06-2011 om 11:55

  Hm, ik heb de indruk dat de Lexus sneller door de bochten gaat, maar op de rechte stukken niet zo veel voorstelt… Op de rechte stukken lopen de Porsches ervoor telkens een beetje uit.

 4. mrnix 16-06-2011 om 13:19

  wat doen al die kleine wagentjes en ‘normale’ wagens mee? (mercedes c230?!?)

 5. TDB 16-06-2011 om 14:47

  Volkswagen Golf, Focus ST, Focus RS, Nissan 370Z… tot audi R8 LMS, SLS GT3, massa’s Porsche’s, BMW Z4 GT3’s en M3’s, Clio RS…

  die verscheidenheid maakt het allemaal zoveel beter!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...