Autosalon Brussel 2020: Subaru line-up

Autosalon Brussel 2020: Subaru line-upSubaru zet de e-Boxer hybridetechniek van de Forester en XV in de kijker op het Autosalon.

Het doordachte Subaru Global Platform was vanaf het begin voorzien op elektrificatie en daar zien we op het Autosalon van Brussel 2020 het eerste tastbare resultaat van in de vorm van een Forester e-Boxer en XV e-Boxer. Beide SUV’s zijn nog steeds gezegend met een boxermotor en permanente/symmetrische vierwielaandrijving (AWD) maar krijgen hulp van een elektromotor (12,3 kW oftewel 16,7 pk) en lithium-ion batterij (0,6 kWh).

De e-Boxer modellen krijgen drie rijmodi mee: Engine Driving, EV Driving en Motor Assist Driving. Bij die eerste is het zuiver de 2.0-liter viercilinder benzinemotor (150 pk / 194 Nm) die de aandrijving verzorgt, bij EV Driving rekenen de Subaru’s op hun elektromotor die 1,6 km zuiver elektrische rijbereik (tot max 40 km/u) meekrijgt. Dat is niet bijzonder veel maar de techniek is zodanig doordacht dat hij vooral in Motor Assist Driving het beste van zichzelf geeft met een optimale samenwerking tussen beide motoren. In de stad en tijdens start/stop verkeer is zo’n e-Boxer 11% zuiniger terwijl je ook net wat vlotter kan starten.

Naast de milieuvriendelijke(re) aandrijflijn voorziet Subaru de Forester ook van de EyeSight Driver Assist Technology (met Emergency Lane Keep Assist, Auto Vehicle Hold, Rear Seat Reminder, …) en Driver Monitoring System (gezichtsherkenningstechnologie) rijhulpmiddelen.

De Subaru XV e-Boxer is er vanaf 31.995 euro, voor de Forester e-Boxer is dat 33.995 euro.

Naast deze interessante nieuwigheden brengt Subaru ook de Outback, Impreza, Levorg en de speelse BRZ mee naar Paleis 4.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...