Belgische prijs Subaru Solterra (2022): vanaf 55.745 euroSubaru plakt een prijs op de zuiver elektrische Solterra die een rijbereik van 466 km haalt.

In het burgerlijke Vlaanderen associeren we Subaru misschien te gemakkelijk met opzichtige blauwe rally/sportwagens en gouden velgen. Toch staat de Japanse autoconstructeur wereldwijd bekend om zijn oerdegelijke bouwkwaliteit, veelzijdig gebruiksgemak en feilloze vierwielaandrijving. Met de gloednieuwe Solterra EV wil Subaru die ijzersterke kernwaarden alvast trouw blijven, hetzij in combinatie met een zuiver elektrische aandrijflijn.

Net zoals de Toyota bZ4X en Lexus RZ450e staat de Solterra op het e-TNGA platform dat specifiek voor EV’s werd ontwikkeld. Zo kan het met een relatief compacte koetswerkvorm toch de nodige binnenruimte bieden en kan je terugvallen op moderne rijhulp.

Subaru België zal de Solterra EV SUV commercialiseren in drie uitrustingsniveau’s (Solterra, Sky en Two-tone) waarbij de prijs tussen 55.745 euro en 61.195 euro schommelt. In basisvorm zijn er reeds 18” lichtmetalen velgen, warmtepomp en stoelverwarming aanwezig. Dit samen met de nodige rijhulp, onder meer adaptieve cruise control, digitale achteruitkijkspiegel en een achteruitrijcamera.

In tegenstelling tot ontwikkelingspartner Toyota komt de Subaru Solterra enkel met permanente All-Wheel Drive vierwielaandrijving in de vorm van twee elektromotoren. Met 218 pk / 337 Nm volstaan 6,9 seconden om de 0-100 km/u sprint te voltooien. De topsnelheid ligt steeds op een relatief redelijke 160 km/u.

De 71,4 kWh accupack zorgt op zijn beurt voor een rijbereik van 466 km (WLTP). Toch als je verbruik rond de 16 kWh per 100 km schommelt. Wie voor de grotere velgen (20”) kiest ziet alvast 40 km rijbereik verdampen. Aan een snellader kan de Subaru Solterra tot 150 kW (DC) laden, goed voor 150 km rijbereik in 10 minuten.

Een bestelbon tekenen is vanaf NU mogelijk, de eerste exemplaren arriveren tegen de zomer van 2022 in België!