Belgische prijs Subaru BRZ 234 pk (2023): vanaf 40.995 euroGoed nieuws voor de liefhebbers van betrokken rijplezier, de Subaru BRZ sportcoupé komt – in beperkte oplage – TOCH naar België!

Gezien de steeds strengere uitstootregelgeving was Subaru genoodzaakt om de nieuwe BRZ generatie niet in Europa te commercialiseren. Nu komen ze terug op deze ingrijpende beslissing, vermoedelijk wegens de vlotte verkoop van de zuiver elektrische Solterra?

Met een laag zwaartepunt, beperkt gewicht (1.289 kg), achterwielaandrijving en een compacte koetswerkbouw trekt de Subaru BRZ snel de aandacht van de dynamische meerwaardezoeker. In vergelijking met zijn gelijknamige voorganger groeit de motorinhoud tot 2,4-liter, nog steeds in atmosferische vorm.

Deze viercilinder boxermotor levert 234 pk / 250 Nm aan de achteras. Daardoor duurt de 0-100 km/u sprint 6,3 seconden, de topsnelheid ligt op 226 km/u. In België en Luxemburg komt de BRZ enkel en alleen met de handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Dit ongetwijfeld tot groot jolijt van het doelpubliek!

Naast frisse looks komt de nieuwe BRZ ook met een hoop extra rijhulp, veiligheid en connectiviteit.

Vanaf half april is de BRZ speelvogel te bestellen bij de Subaru dealer. Steeds in het Limited uitrustingsniveau en met de WR Blue Pearl lakkleur. De Belgische prijs ligt vast op 40.995 euro met enkel nog het STi Pack als optie (+2.500 euro). Dan krijg je een hoop zwarte accenten, spoiler, specifieke vloermatten en aluminum versnellingspookknop.

De eerste leveringen volgen alreeds begin juli, voor de BRZ STi Pack moet je wel nog tot eind 2023 wachten. De technisch gerelateerde Toyota GR86 is (momenteel) niet meer te bestellen…