Autosalon Brussel 2023: MG line-up MG4 MG5 ZS EV Marvel R EHS PHEVWelke interessante nieuwigheden presenteert MG allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

In 2023 vieren we het eeuwfeest (lees: editie nummer 100) van het Autosalon van Brussel! In het geval van het nieuwe MG (met SAIC als eigenaar) is het nog maar de tweede keer dat ze present tekenen op de Heizel. Ietwat als een verrassing begin 2020 en de jaren daarop werd het Autosalon (of Brussels Motor
Show) geannuleerd wegens een welbekende pandemie.

Drie jaar geleden draaide het nog louter om de compacte ZS EV crossover, met een volle stand in Paleis 6 toont MG dat ze de voorbije jaren niet stilgezeten hebben. De eerdergenoemde ZS EV crossover werd intussen al opgefrist/opgewaardeerd en kreeg het gezelschap van een benzinevariant (ZS ICE), de jouwe in ruil voor slechts 18.485 euro. Omgekeerd kan dus ook! Met de EHS SUV hebben ze ook een plug-in hybride in het aanbod. Maar op termijn ligt de focus op een 100% elektrisch MG aanbod. Inclusief die blitse roadster!

Voor MG draait het Autosalon in 2023 grotendeels rond de MG4

Recentelijk werd de MG4 Electric wereldkundig gemaakt en deze zuiver elektrische (compacte) hatchback is dé blikvanger van MG tijdens het Autosalon van Brussel 2023. Naast een scherpe prijs (vanaf 30.785 euro) en knappe garantievoorwaarden (7 jaar) heeft deze vijfdeurs nog troeven zoals een ruim interieur, aangenaam weggedrag en doordachte aandrijflijn. Met de grote batterijpack (64 kWh) ligt het WLTP rijbereik op 450 km! Snelladen gaat ook prima met 135 kW (DC).

Iets ruimer is de MG5 Electric die het rijk van de (betaalbare) EV stationwagon bijna volledig voor zijn alleen heeft! Voor wie het wat meer mag zijn is er het Marvel R SUV vlaggenschip. In zijn topversie goed voor 300 pk / 666 Nm en een 0-100 chrono van 4,9 seconden. Al valt er misschien ook wel iets te zeggen over de binnenruimte, de aanwezige technologie en alweer het aantrekkelijke prijskaartje! Om nog maar te zwijgen van de relatief scherpe levertermijnen!

Update 12/01: relatief onverwacht maakt de HS SUV met 1.5 T benzinemotor zijn opwachting in de MG folder. En deze is direct te ontdekken op ’t Autosalon!

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele MG prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.