Officieel: MG ZS crossover benzine 1.5 VTi Tech 1.0 T-GDi (2022)In tegenstelling tot eerdere berichten zal MG toch de ZS crossover in België aanbieden met een klassieke benzinemotor. Opnieuw aan een bijzonder scherpe prijs!

Het Brits MG begon haar Belgische heropleving (dankzij Chinese steun) met de zuiver elektrische ZS EV. Voorzien van de populaire crossover koetswerkvorm, een adequaat rijbereik, praktische inborst en vooral een zeer aantrekkelijk prijskaartje. In Groot-Brittanië was er reeds een ZS met benzinemotor. En die maakt nu – in tegenstelling tot eerdere berichten/verwachtingen – de oversteek.

De klassieke MG ZS (ICE) is er zowel met een 1.5-liter VTi Tech (106 pk / 141 Nm) als een 1.0-liter T-GDI (111 pk / 160 Nm) benzinemotor. De atmosferische vijftienhonderd is er enkel met een handgeschakelde 5-versnellingsbak terwijl er bij éénliter turbo keuze is tussen een handbak (6 verzetten) of automaat (6-traps). Reken op een 0-100 chrono van ongeveer 11 seconden en topsnelheid van 175 km/u. Interessanter is het verbruik dat rond de 6 à 7 liter benzine per 100 km schommelt. Inzake CO2 uitstoot moet je rekening houden met 149 g/km tot 163 g/km. Dat doet zijn zuiver elektrische evenknie natuurlijk een pak beter met zijn 0 g/km!

Ondanks de compacte buitenafmetingen is er toch ruimte voor 448 liter bagage in de koffer. Met de achterbank neergeklapt wordt dat 1.166 liter. Dankzij het optioneel panoramisch zonnedak (zowaar 1,19 m2 groot) wordt de binnenruimte aangenaam versterkt. Dankzij de ietwat hogere koetswerkbouw moet de instap gemakkelijk(er) verlopen en is de zichtbaarheid rondom prima. Ook de basisuitrusting is best royaal te noemen.

De MG ZS crossover met benzinemotor is de jouwe vanaf 18.485 euro!

Dé troefkaart van de MG ZS is anderzijds toch – opnieuw – zijn prijs. Zo moet je slechts 18.485 euro neertellen voor een ZS 1.5 VTi-Tech MT in het Comfort uitrustingsniveau. In de Luxury uitvoering wordt dat 20.485 euro. De 1.0 T-GDi is er enkel als Luxury en begint bij 21.985 euro. Eveneens aantrekkelijk is de uitmuntende garantie van maar liefst zeven jaar!

De MG ZS crossover met benzinemotor is vanaf oktober beschikbaar in het Belgische dealernet. Pre-configureren kan hierrr.