Officieel: MG ZS EV facelift 72 kWh (2021)De opgewaardeerde MG ZS EV crossover komt met een frisse (volle) neus, groter rijbereik (dankzij grotere accu), snellere laadtijden en meer technologie.

Na een lange afwezigheid is de MG merknaam al terug enkele jaren onder ons! Hetzij met een nieuwe baas (het Chinese SAIC) en nieuwe modellen (stoere SUV’s ipv roadsters). Met de ZS EV crossover hadden ze per direct een van de meest toegankelijke EV’s voor Jan Modaal in de aanbieding. Daarmee haalden ze zelfs de titel van VAB Gezinswagen van het Jaar 2021 binnen! De elektrische crossover wordt nu opgefrist om nog overtuigender te kunnen meespelen in dit populaire segment.

Op visueel vlak doet de vernieuwde ZS EV crossover het met een gesloten grille. Binnenin ging de afwerkingskwaliteit en materiaalkeuze erop vooruit. Het gloednieuwe infotainmentsysteem is groter, kleurrijker en moet sneller/beter werken. Dankzij de nieuwe MG iSMART toepassing kan je vanop afstand informatie raadplegen.

Voordien zorgde een 44,5 kWh batterijpack voor een rijbereik van 263 km (WLTP). Nu worden er twee varianten aangeboden: de Standard Range (51 kWh, 320 km rijbereik) en een Long Range (72 kWh, 440 km). Dankzij een krachtigere boordlader (11 kW driefasig) moet het opladen ook snel(ler) verlopen.

De vernieuwde ZS EV duikt nog voor het einde van 2021 op bij de Belgische MG Brand Stores. Met een vanafprijs van 31.985 euro (Standard Range) blijft deze een zéér scherp geprijsde EV SUV. De Long Range variant is bespreekbaar in ruil voor 35.985 euro.

Lees hier onze rijtest met de MG ZS EV!