Officieel: Aston Martin DBR22 V12 Speedster (2022)Speciaal voor haar beste klanten komt Aston Martin – misschien – met de exclusieve DBR22, een heerlijke open variant van de DBS Superleggera.

Ja, in ruil voor minimaal 308.000 euro kan je in België een DBS Superleggera Volante aankopen. Een oldschool V12 GT met open dakconstructie. Maar speciaal voor haar beste klanten komt Aston Martin nu met de DBR22.

Officieel nog een concept maar indien er voldoende interesse is zouden er een tiental exemplaren kunnen gebouwd worden. Dit door het Q personalisatieteam dat je wildste dromen werkelijkheid kan laten worden. Geheel toevallig vieren die ook net hun 10e verjaardag! Met onder meer de (Belgische!) Victor en brute Vulcan mogen ze best fier zijn op hun eerste decennium.

De Aston Martin DBR22 is een knappe hommage aan de DBR1 en DB3 S, klassieke racebolides uit een ver verleden. We kunnen de gelijkenissen met de soortgelijke V12 Speedster uiteraard ook niet vergeten. Naast exclusieve 21” velgen met 14 spaken is Aston Martin ook bijzonder fier op het achterste subframe dat door een 3D printer gemaakt werd.

Onder de lange motorkap van de DBR22 ligt de gekende 5.2-liter V12 uit de DBS Superleggera. Dankzij twee turbo’s is de twaalfcilinder goed voor maar liefst 715 pk / 753 Nm. Dat moet voldoende zijn voor een 0-96 km/u (die Britten toch..) sprintje in 3,4 seconden. De topsnelheid ligt op 319 km/u.

De kans is klein dat je als nieuwe klant de DBR22 zal kunnen aankopen. Reken daarvoor hoe dan ook op gemakkelijk 1,5 miljoen euro. Of pond natuurlijk!