Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Volante (2019)

Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Volante (2019)Laat de zon in je hart met de beeldschone DBS Superleggera Volante!

Na de strakke DBS Superleggera in coupévorm lanceert Aston Martin nu – logischerwijs – een dakloze variant, DBS Superleggera Volante genaamd. Deze is voorzien van een elektrisch bedienbare softtop uit acht (!) lagen wat moet zorgen voor een optimale (geluid)isolatie in gesloten toestand. Openen en sluiten neemt respectievelijk 14 en 16 seconden in beslag. Aston Martin biedt keuze uit acht verschillende kleuren voor het stoffen dak, voor de binnenbekleding moet je het doen met zes mogelijkheden.

Het motorisch recept van de Aston Martin DBS Superleggera Volante is identiek aan dat van de reguliere DBS Superleggera. Dat is nog steeds een 5.2-liter V12 mét turbo’s die tekent voor 725 pk / 900 Nm en daarmee een 0-100 sprint optekent van slechts 3,6 seconden. In vergelijking met de coupé doet de dakloze Volante het met 170 kg extra op de weegschaal die allemaal naar de stijfheid/veiligheid gaan.

Aston Martin hoopt in het derde kwartaal (na de zomer dus?!) van 2019 de eerste exemplaren af te leveren van deze knappe DBS Superleggera Volante. Dit aan minimaal 300.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...